​​

Nieuws


We proberen de eindjes aan elkaar geknoopt te krijgen…

Op dit moment wordt er door de werkgroep en diverse partners hard gewerkt om het project alsnog haalbaar te krijgen. Hiervoor hebben we de database grondig geanalyseerd om inzicht te krijgen waar nog kansen liggen om abonnees binnen te halen. Bijvoorbeeld verbazen wij ons er over, dat in de buitengebieden (waar de internetsnelheden echt heel laag liggen) toch nog mensen zijn die zich niet hebben ingeschreven voor een ab...onnement. Maar ook onder de belangstellenden uit 2016 zijn er nog een behoorlijk aantal die zich niet aangemeld hebben.

Aan de andere kant wordt op dit moment door de accountant en penningmeester gekeken waar nog financiële ruimte zou kunnen zitten. De zogenaamde 'businesscase' wordt tegen het licht gehouden en mogelijke besparingen worden onderzocht. Ook de Gemeente speelt hier een belangrijke rol in. We houden u op de hoogte!

Geplaatst op: 15 05 2018

Glasvezel in Molenwaard: bijna, maar nog niet helemaal

Er hebben zich te weinig inwoners van Molenwaard aangemeld om al glasvezel in de hele gemeente aan te kunnen leggen. Dit betekent niet het eindpunt van het project. Er zijn 2.500 abonnementen binnengekomen. Dat is te weinig om definitief van start te gaan maar we gaat met alle partners, waaronder de gemeente, de mogelijkheden bekijken om het project alsnog van de grond (en vooral in de grond) te krijgen.

zie ook: https://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/algemeen/146971/glasvezel-in-molenwaard-bijna-maar-nog-niet-helemaal.

Geplaatst op: 11 04 2018

31 maart 2018

Vrijwilligers gaan huis-aan-huis

Vrijwilligers zijn op weg om huis-aan-huis inschrijfformulieren op te halen! Bedankt mannen en vrouwen. Zonder jullie inzet zou het er nooit komen!

Zelfs onze Wethouder Kees Boender maakt zich sterk door als ambassadeur op te treden!

Glasvezelaansluitingen voor nieuwbouw in Ottoland

Ottoland bewijst haar innovatieve karakter. En wie visie heeft, snapt het belang van glasvezel. Voor de toekomstig te bouwen huizen in het nieuwbouwproject worden door Martin Bakker alvast 20 glasvezel abonnementen afgesloten, zodat de toekomstige bewoners verzekerd zijn van stabiel en snel internet.

Familie Vink uit Wijngaarden wint televisie Glasvezel Molenwaard

De familie Vink uit Wijngaarden is de winnaar geworden van de posteractie.
Zij wonnen een Samsung Smart TV, die werd geïnstalleerd door Thomas Verhoef van EP Van Houwelingen. Inwoners van Molenwaard maakten kans op deze prijs door zich aan te melden én de voorpagina van de Glasvezelspecial, die onlangs in Het Kontakt stond, voor het raam te hangen.

Geplaatst op: 06 04 2018

30 maart 2018

Op Goede Vrijdag een minder goede vrijdag ...

De Hervormde kerk in Brandwijk had gisteren een minder goede vrijdag. Er was en is geen internet beschikbaar over de koperdraadverbinding waardoor de kerktelefoon niet functioneerde. Vele mensen hebben daardoor de uitzending van de dienst gemist. Met man en macht wordt nu geprobeerd om voor morgen een verbinding te herstellen. Het is tijd voor een stabiele glasvezelverbinding.

Lid van de glasvezel werkgroep Thomas Verhoef heeft de oplossing in handen.

Ludieke actie in Bleskensgraaf

Wie zegt niets gezien te hebben van Glasvezel Molenwaard, moet langs Bartje Vlot van Brandpunt Optiek voor een nieuwe bril! Werkgroeplid Theo Kok had nog een kraan over om wat extra promotie te maken…

Geplaatst op: 06 04 2018

17 maart 2018 Glasvezeldag

Ondanks koude wind, een groot succes!

Tijdens de Glasvezeldag van Stichting Glasvezel Molenwaard zijn we op diverse plaatsen binnen de gemeente aanwezig geweest met een informatiekraam. In samenwerking met Solcon organiseerden we nog een LEKKERE actie: Iedereen die 5 of meer nieuwe abonnementen vóór 17:00 uur kwam brengen in de Glasvezelwinkel in Molenaarsgraaf, ontving een dinerbon van € 50,= 


Bus gekaapt

De raadsleden van gemeente Molenwaard en Giessenlanden werden verrast met een bus die was gekaapt als rijdende reclamezuil voor Glasvezel Molenwaard. Je moet er even vroeg voor uit je bed, maar dan heb je ook wat

Glasvezelwinkel druk bezocht.

De glasvezelwinkel is voor velen een goede mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Geplaatst op: 06 04 2018