​​

Wij geloven dat


Het dataverkeer steeds verder zal groeien

Het dataverkeer neemt ieder jaar met ca. 60% toe. Daarbij wordt het steeds belangrijker dat de uploadsnelheid (verzenden) net zo hoog is als de downloadsnelheid (ontvangen). Dit is alleen bij glasvezelnetwerken het geval.

We steeds afhankelijker worden van het internet

Thuiswerken, online winkelen, online studeren, telebankieren, werken in de cloud, social media, beeldbellen, medische zorg op afstand, domotica: zijn slechts enkele voorbeelden die aangeven dat het internet niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven.

Glasvezel het netwerk van de toekomst is

De conventionele kopernetwerken kunnen in de toekomst de benodigde datastromen technisch niet meer aan. De mogelijkheden van een glasvezelnetwerk zijn hiervoor haast eindeloos. Wij gaan over ons netwerk snelheden aanbieden van 50Mb/s tot 1 Gb/s up en down. Maar er kan al veel meer! 

Er is over glasvezel experimenteel een snelheid gehaald tot 100 terabits per seconde over 165 km. Dit komt neer op 3 maanden HD video in een seconde.

We klaar zijn voor nieuwe diensten

Ons netwerk is nu en in de toekomst geschikt voor de ontwikkeling van nieuwe diensten.

Hoe gaan wij dat doen?

Het initiatief Glasvezel Molenwaard bestaat uit een grote groep inwoners uit onze gemeente. Bij deze groep is veel expertise aanwezig op tal van terreinen om dit project tot een succes te maken.

Financiering

Voor een verantwoorde financiering van dit netwerk moet straks minimaal 3000 huishoudens een abonnement afsluiten bij één van onze providers. De financiering zal middels leningen worden gerealiseerd.

Wat levert het op:

Een razendsnel en toekomstbestendig netwerk

Haast grenzeloze mogelijkheden om snelheden over ons netwerk in de toekomst nog verder op te voeren en steeds meer diensten over het internet te kunnen gebruiken.

Een open netwerk betekent keuzevrijheid

Ons netwerk is een open netwerk. Elke dienstenaanbieder is welkom. Dit zorgt voor een breed dienstenaanbod voor nu en in de toekomst. En dit tegen aantrekkelijke tarieven.

Nu en in de toekomst!